+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Csoportos mediterrán tengeri hajóút a Kanári szigetekre

a Costa Diadema fedélzetén

16 nap/15 éj
magyar idegenvezetéssel és veszprémi indulással
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszálláson (1 éj): Genova környékén (1 éj) hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV, wifi

Costa Diadema (14 éj): igényesen berendezett 2 ágyas, 3-4 főre pótágyazható és választható belső (ablak nélküli) - vagy balkonos kabinok, fürdő/WC, hajszárító, légkondicionálás, Sat-TV, széf,  minibár (térítés ellenében).

Szolgáltatások:

csúszdapark, kötélpályás kalandpark, nyitott, illetőleg nyitható és zárható üvegtetős úszómedence, jakuzzik, spa és wellnesskomplexum, fitneszterem, sportfedélzet, kültéri ledfalas fedélzeti mozi, színház, a sétányon számtalan butik, 13 étterem, 7 bár, 3 szintes átrium, gyerekklubok és játszóházak, diszkó és kaszinó


Ellátás

Tranzitszálláson: félpanzió (reggeli- és 3-fogásos menüvacsora)

Costa Diadema fedélzetén: teljes ellátás és korlátozott italfogyasztás (reggelihez fogyasztható italok: gyümölcslevek, kávé, tea, víz a hajó büfééttermeinek nyitvatartási idején belül).

All inclusive italcsomag felár ellenében kérhetők (az italok felszolgálása pohárban történik):

- MyDrinks italcsomag (18 év felett): az éttermekben borválogatás, csapolt sör, üdítőitalok és ásványvíz, a bárokban a fentieken kívül számos alkoholtartalmú, ill. alkoholmentes italok, koktélok, röviditalok és kávék széles választéka korlátlan fogyasztással. Minibár-fogyasztásra, ill. kabinban felszolgált italokra az italbérletek nem vonatkoznak!


Utazás

Veszprém-Savona-Veszprém útvonalon nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás), majd a hajóút alatt a Costa Diadema fedélzetén


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Bánd, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

A Costa Diadema név jelentése tiara, fejdísz. Valóban, a csodahajó a Costa-flotta fejdíszeként, koronájaként a tengeren elérhető legtökéletesebb, leginnovatívabb és legmeglepőbb élménykavalkádot kínálja. Különféle, de egymással remekül harmonizáló stílusaival elvarázsolja, változatos helyiségeinek fenséges és kifinomult eleganciájával és atmoszférájával körülöleli majd vendégeit. Izgalmas élmények hosszú sorával fogja kényeztetni az utazót, a világ számos konyháját képviselő pazar ételválasztéktól kezdve a testi-lelki jólétről gondoskodó wellness-centrumig, a Samsara Spáig. A Costa-flottához 2014. október végén csatlakozó hajó, a flotta egyik legnagyobb, legmodernebb és legragyogóbb ékköve a technológia, a szórakozás és az ellátás terén is exkluzív innovációkkal lepi majd meg az utazóközönségét.

A Costa Diadema útvonala:

Időpont 2024
Kikötő
Érkezés
Indulás
Október 6. 
Savona
-
16:30
Október 7. 
tengeren
-
-
Október 8. 
Malaga
14:00
19:00
Október 9.
Cadiz
8:00
18:00
Október 10.
tengeren
-
-
Október 11. 
Lanzarote
10:00
22:00
Október 12.
Fuerteventura
7:00
20:00
Október 13.
Gran Canaria/Las Palmas
8:00
21:00
Október 14.
Sta Cruz de Tenerife
7:00
17:00
Október 15. 
Funchal
10:00
18:00
Október 16. 
tengeren
-
-
Október 17.
tengeren
-
-
Október 18.
Barcelona
13:00
20:00
Október 19.
Marseille
9:00
18:00
Október 20.
Savona
8:00
-

Program

1. nap (okt.. 5.): A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel Olaszországba. Megérkezés a Genova környéki szállásra, vacsora (1 éj). 

2. nap (okt. 6.): Reggeli a szállodában, majd utazás a kikötőbe, becsekkolás a hajóra, a választott kabinok elfoglalása. Behajózás 16:30 órakor Malaga irányába. Vacsora és éjszaka a hajón (14 éj).

3. nap (okt. 7.): Mai napunkat a tengeren töltjük, lehetőség a hajó felfedezésére, megismerésére, majd pihenés, szabadidő és szórakozási lehetőségek a hajó fedélzetén. 

4. nap (okt. 8.): Megérkezés Malagába, a kora délutáni órákban. Fakultatív városnézés a műemlékekben, ősi erődökben, palotákban és elegáns kertekkel gazdag Malagában. A több, mint kétezer éve alapított város a Földközi-tenger egyik legrégibb kikötőjével rendelkezik. Utunk első állomása a katedrálishoz vezet, mely Andalúzia egyik legfontosabb reneszánsz műemléke. A 16. századból származó székesegyház egy korábbi mecset helyén épült. Ezt követően felkeressük a történelmi városnegyedet. Folytatjuk tovább utunkat az Alcazaba erődhöz, mely a mór ellenállásról tanúskodik a keresztény uralkodókkal szemben. Ősi várfalairól élvezhetjük a csodálatos kilátást a kikötőre és a városra egyaránt. Végül ellátogatunk a Gibralfaro ősi erődhöz, mely a várost uraló domb tetején fekszik. Hosszú ideig az Ibériai-félsziget legbevehetlenebb erődje volt. Visszatérés a hajóra, behajózás Cadiz irányába. Figyelem: A Gibralfaro lezárása esetén a panoráma buszozás meghosszabodik és több szabadidő áll rendelkezésre.

5. nap (okt. 9.): Megérkezés Cadizba, a reggeli órákban. Fakultatív városnézés Cadizban, mely az utolsó város a spanyol földnyelven és ahol a különböző mediterrán kultúrák találkoznak. Cadiz gazdag történelemmel, csodálatos építészettel illetve dicső múlttal büszkélkedő város. Autóbusszal magunk mögött hagyva a kikötőt, panorámás városnézés illetve gyalogos séta keretén belül a belváros legjellegzetesebb helyszíneit ismerjük meg: a régi Dohánygyárat, amely 1741-ben épült jellegzetes mudejar stílusban, és jelenleg Kongresszusi Palotaként működik. Megcsodáljuk a gyönyörű Santo Domingo templomot, majd útvonalunkat a régi királyi börtönnel folytatjuk, mely Andalúzia egyik legérdekesebb neoklasszicista épülete. Elhaladunk a római színház mellett is, amely az egyik legnagyobb az Ibériai-félszigeten. Történelmi utazásunkat az egykori föníciai kikötővel, a "Caletá"val, majd a Szent Sebestyén és Szent Katalin erődítmények falaival folytatjuk. Végül ellátogatunk a San Juan de Dios térre és a városházához, mely legjobban tükrözi Cadiz stílusát.  Visszatérés a hajóra és behajózás Lanzarote irányába.

6. nap (okt. 10.): Mai napunkat a tengeren töltjük, pihenés, szabadidő és szórakozási lehetőségek a hajó fedélzetén. 

7. nap (okt. 11.): Megérkezés a Kanári-szigetek első szigetére, Lanzarotéra, a reggeli órákban. Fakultatív kirándulás Timanfaya természeti parkjába. Ez a kirándulás tökéletes alkalmat ad a vulkánikus sziget szokatlan szépségeinek felfedezésére, A Timanfaya Nemzeti Park mintegy 50 kilométeren terül el, és tökéletes bizonyítéka a természet erejének, amelyet a történelem egyik legpusztítóbb kitörése hozott létre. A rezervátum szíve felé merészkedve, érjük el az El Islote de Hilario-t, ahol az El Diablo étterem található. Itt a hőmérséklet mindössze 10 méterrel a föld alatt eléri a 140 °C-ot, így érdekes geometrikus jelenségnek lehetünk tanúi. Ezt követően a Vulkán úton haladunk, egy 14 km-es ösvényen, ahol megcsodálhatjuk a megszilárdult láva, sziklák és vulkáni kráterek alakját, színük a szürkétől a feketéig, a vörösig és barnáig terjed. Utolsó állomásunk egy másik egyedülálló hely, La Geria, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a vulkanikus talajba ültetett szőlőültetvényekre. Visszatérés a hajóra, behajózás Fuerteventura irányába. 

8. nap (okt. 12.): Megérkezés Fuerteventurára, a reggeli órákban, majd fakultatív kirándulás Betancuria és Ajuyi barlangjaihoz. Fuerteventurát a nap szigetének is szokták nevezni, ahol még ma is elsősorban az érintetlen táj jellemző. Legelőször Ayuj-ba látogatunk, mely Fuerteventura egyik legbájosabb halászfaluja. Itt még mindig érintetlen az idő, drámai kilátást nyújtva a tengerre és a fekete homokos strandra, melyet mindkét oldalon magasan emelkedő sziklák kereteznek. Elhagyva Ajuy-t, a közeli Betancuriá-ba utazunk, a sziget első fővárosába, ahol egy kellemes sétát tehetünk a hagyományos kanári stílusban épült utcákon. A szabadidő után visszatérés a hajóra, behajózás Gran Canaria/Las Palmas felé.

9. nap (okt. 13.): Megérkezés Las Palmasba a reggeli órákban, majd fakultatív kirándulás Gran Canaria déli részére, ahol meglátogatjuk a sziget két legszebb és legexkluzívabb tengerparti helyét. Kirándulásunk első állomása a Maspalomas dünék kilátója, ahonnan csodálatos fotókat készíthetünk az aranyszínű homokdűnékről, melyeket az óceán hullámai és a szelek folyamatosan újraformálnak, lenyűgöző tájat alkotva. Ezt követően Mogán tengerparti városkába utazunk, melyet Gran Canaria Velencéjeként is emlegetnek. Séta a virághidaknál, a festői kikötőnél és a tengerparton. Visszatérés a hajóra, majd behajózás Santa Cruz de Tenerife irányába.

10. nap (okt. 14.): Megérkezés Santa Cruz de Tenerife-be a reggeli órákban. A kikötést követően fakultatív kirándulás a Teide Nemzeti Parkba. Útközben rövid fotószünet a Teidé-hez vezető természetes útvonalon, el Portilloban. Innen kezdődik a Teide Nemzeti Parkja, mely 3 718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb hegye. Innen a San José-bányához vezet az utunk, majd leereszkedünk az Oratava-völgybe, hogy megnézzük a dombvidék jellegzetes ültetvényeit illetve a botanikus kertet, ahol megcsodálhatjuk az egzotikus növények és gigantikus fák hihetetlen változatosságát. Utolsó állomásunk Puerto de La Cruz. Jellegzetessége Cesar Manrique építész által létrehozott, 7 mesterséges tengervízű tóból álló komplexum, ahol a medencék a 7 Kanári-szigetet jelképezik. Rövid szabadidő, majd visszatérés a hajóra, majd behajózás Funchal irányába.

11. nap (okt.15.): Megérkezés Funchalba, a reggeli órákban. Fakultatív program lehetőség Monte és Funchal szépségeinek felfedezésére. Kabinos felvonó segítségével érjük el a Funchal felett húzódó Monte települést, mely már a 18. század óta a gazdag és elegáns európaiak egyik kitüntetett célpontja volt. Egyrészt már a libegőből, másrészt a Quinta do Bom Successo botanikus kertjének kanyargós ösvényeit bejárva, hatalmas pálmák és virágzó domboldalak, trópusi madarak és óriási kaktuszok között sétálva élvezhetjük a páratlan kilátást Funchal-ra, és az Atlanti-óceánra. Visszatérve Funchalba meglátogatjuk híres piacát, mely roskadozik a trópusi és egzotikus gyümölcsöktől, illetve zöldségektől, színpompás virágoktól, valamint változatos tengeri halaktól. Végül megállunk egy helyi kézműves boltban, ahol megcsodálhatjuk a híres helyi madeirai szőlőfajtából készült kihagyhatatlan borokat, ennek köszönhetően Madeira szigete világszerte ismertté vált. Visszatérés a hajóra, majd behajózás Barcelona irányába.

12. nap (okt. 16.): Mai napunkat a tengeren töltjük, pihenés, szabadidő és szórakozási lehetőségek a hajó fedélzetén. 

13. nap (okt.17.): Mai napunkat is a tengeren töltjük, pihenés, szabadidő és szórakozási lehetőségek a hajó fedélzetén. 

14. nap (okt.18.): Megérkezés Barcelonába, a déli órákban, majd fakultatív programlehetőség a sokarcú Barcelona felfedezésére. Autóbuszos városnézés a Plaza d'Espanya-ra, ahol megismerjük a Font Mágica mitikus szobrait, amely Barcelona és a víz kapcsolatát szimbolizálja. Ezt követöen ellátogatunk a Poble Espanyolhoz, ahol 117 épület között sétálva megismerjük az ország összes korszakának és régiójának stilusát. Folytatjuk tovább autóbuszos városnézésünket a Sagrada Familiához, mely a város legikonikusabb látnivalója (megtekintés csak kivülről). Ezt követően séta Passeig de Grácia sétányon, ahol megcsodáljuk kivülről, Antoni Gaudi által készített Casa Milá-t és Casa Batlló-t. A látnivalók megtekintése után visszatérés a hajóra, majd behajózás Marseille felé. 

15. nap (okt. 19.): Megérkezés Marseille-be a reggeli órákban. Marseille a Földközi-tenger csodálatos panorámájával rendelkező városa, Provence déli kapuja. Fakultatív program lehetőség legfőbb nevezetességeinek megismerésére. Legelőször megcsodáljuk a híres Kennedy promenádról nyiló kilátást a szigetek és a kikötő írányába, majd felkeresük a katedrálist, a Szent Miklos és Szent János erődöket, illetve a város felett húzodó, neobizánci stílusú Notre Dame-bazilikát, mely a város egyik  jelképe. Ezt követően séta a régi kikötőben, majd szabadidőben sétálhatunk az óváros szűk sikátorai között és élvezhetjük azok egyedi hangulatát. A látnivalók megtekintése után visszatérés a hajóra, majd behajózás Savona felé.

16. nap (okt. 20.): Megérkezés Savonába, a reggelit követően kiszállás, majd hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Megérkezés Veszprémbe, a késő esti órákban. 

Helyi fakultatív kirándulások (EUR/fő): 

Figyelem: A kirándulásokra CSAK itthon lehet befizetni! Az összes fakultatív kirándulás a Costa hajótársaság szervezésében történik, irodánknak nincs ráhatása a programokban történő esetleges kisebb változtatásokra. A csoportot a Lovasi Tourist csoportvezetője kíséri a programokon a Costa hajótársaság helyi idegenvezetője mellett.

Program Felnőtt

Gyerek (11,99 évig)

Malaga (kb. 4 órás) 65,00 EUR/fő 50,00 EUR/fő
Cadiz (kb. 4 órás) 65,00 EUR/fő 50,00 EUR/fő
Lanzarote (kb. 4 óra) 70,00 EUR/fő 55,00 EUR/fő
Fuerteventura (kb. 4 óra) 45,00 EUR/fő 35,00 EUR/fő
Las Palmas (kb. 5 óra) 55,00 EUR/fő 45,00 EUR/fő
Santa Cruz de Tenerife (kb. 7,5 óra) 110,00 EUR/fő 80,00 EUR/fő
Funchal (kb. 4 óra) 70,00 EUR/fő 55,00 EUR/fő
Barcelona (kb. 4,5 óra) 85,00 EUR/fő 65,00 EUR/fő
Marseille (kb. 4 óra) 80,00 EUR/fő 50,00 EUR/fő

 

2024.10.05 - 20.
Betelt

Felárak
Egyágyas kabin felár (Részletek)
390 EUR/fő
Balkonos kabin felár
450 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény (3.-4. személy)
500 EUR/fő
Gyermek pótágy kedvezmény (17,99 évig)
1 000 EUR/fő
My Drinks italcsomag
500 EUR/fő
My Drinks italcsomag 17,99 éves korig
350 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit Savonába (retúr)

- a 14 éjszaka szállást a hajón belső kabinban

- az 1 éjszaka szállást a Genova környéki szálláson félpanzióval

- a hajón teljes ellátást és korlátozott italfogyasztást (reggelihez fogyasztható italok: gyümölcslevek, kávé, tea, tej, víz)

- kikötői illetéket,

- idegenvezetőnk kíséretét,

- a hajón található szórakoztató- és sportlétesítmények használatát,


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP prémium biztosítást: 950 Ft/fő/nap

- az italfogyasztás egy részét (minden alkohol tartamú ital és bizonyos üdítőitalok)

- a kötelező borravalót a hajóút végén: felnőtteknek kb. 11 euró/fő/éj, gyermekeknek kb. 4-14 év között 6 euró/fő/éj

- a helyi fakultatív kirándulásokat (lsd. a program alján)

- a 3%-os útlemondási biztosítást.



Hasonló úticéljaink

Csoportos mediterrán tengeri hajóút Ibizával fűszerezve
Csoportos mediterrán tengeri hajóút Ibizával fűszerezve
1 449 EUR (584 179 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Csoportos tengeri hajóút a norvég fjordvidékre
Csoportos tengeri hajóút a norvég fjordvidékre
1 299 EUR (523 705 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Csoportos mediterrán tengeri hajóút Szardíniával fűszerezve
Csoportos mediterrán tengeri hajóút Szardíniával fűszerezve
1 249 EUR (503 547 HUF)/fő - től
Foglaljon most!