+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Csoportos tengeri hajóút a norvég fjordvidékre

a Costa Diadema fedélzetén

10 nap/9 éj
Magyar idegenvezetéssel veszprémi indulással
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszálláson (2 éj): Hannover környékén (1 éj) és Prágában (1 éj) hotel***/****, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV, wifi

Costa Diadema (7 éj): igényesen berendezett 2 ágyas, 3-4 főre pótágyazható és választható belső (ablak nélküli) - vagy balkonos kabinok, fürdő/WC, hajszárító, légkondicionálás, Sat-TV, széf,  minibár (térítés ellenében).

Szolgáltatások:

csúszdapark, kötélpályás kalandpark, nyitott, illetőleg nyitható és zárható üvegtetős úszómedence, jakuzzik, spa és wellnesskomplexum, fitneszterem, sportfedélzet, kültéri ledfalas fedélzeti mozi, színház, a sétányon számtalan butik, 13 étterem, 7 bár, 3 szintes átrium, gyerekklubok és játszóházak, diszkó és kaszinó


Ellátás

Tranzitszállásokon: félpanzió (svédasztalos reggeli- és vacsora)

Costa Diadema fedélzetén: teljes ellátás és korlátozott italfogyasztás (reggelihez fogyasztható italok: gyümölcslevek, kávé, tea, víz a hajó büfééttermeinek nyitvatartási idején belül).

All inclusive italcsomag felár ellenében kérhetők (az italok felszolgálása pohárban történik):

- MyDrinks italcsomag (18 év felett): az éttermekben borválogatás, csapolt sör, üdítőitalok és ásványvíz, a bárokban a fentieken kívül számos alkoholtartalmú, ill. alkoholmentes italok, koktélok, röviditalok és kávék széles választéka korlátlan fogyasztással. Minibár-fogyasztásra, ill. kabinban felszolgált italokra az italbérletek nem vonatkoznak!


Utazás

Veszprém-Hannover-Prága-Veszprém útvonalon nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás), majd a hajóút alatt a Costa Diadema fedélzetén


Fel-és leszállási lehetőség

Márkó, Bánd, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

 

A Costa Diadema név jelentése tiara, fejdísz. Valóban, a csodahajó a Costa-flotta fejdíszeként, koronájaként a tengeren elérhető legtökéletesebb, leginnovatívabb és legmeglepőbb élménykavalkádot kínálja. Különféle, de egymással remekül harmonizáló stílusaival elvarázsolja, változatos helyiségeinek fenséges és kifinomult eleganciájával és atmoszférájával körülöleli majd vendégeit. Izgalmas élmények hosszú sorával fogja kényeztetni az utazót, a világ számos konyháját képviselő pazar ételválasztéktól kezdve a testi-lelki jólétről gondoskodó wellness-centrumig, a Samsara Spáig. A Costa-flottához 2014. október végén csatlakozó hajó, a flotta egyik legnagyobb, legmodernebb és legragyogóbb ékköve a technológia, a szórakozás és az ellátás terén is exkluzív innovációkkal lepi majd meg az utazóközönségét.

A CostaDiadema útvonala:

Időpont 2024. Kikötő Érkezés  Indulás
Június 14. Kiel - 20:00
Június 15.  Koppenhága 10:00 18:00
Június 16.  tengeren - -
Június 17. Hellesylt (technikai megálló) 9:00 11:00
Június 17.  Geiranger 13:00 18:00
Június 18.  Stavanger 13:00 20:00
Június 19. Kristiansand 8:00 18:00
Június 20.  tengeren - -
Június 21. Kiel 8:00 -

Program: 

1. nap (jún. 13): A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián és Csehországon keresztül rövid pihenőkkel Németországba. Megérkezés a Hannover környéki szállásra, vacsora (1 éj). 

2. nap (jún. 14): Reggeli a szállodában, majd tovább utazás a kikötőbe, Kielbe, becsekkolás a hajóra, a választott kabinok elfoglalása. Behajózás 20:00 órakor Koppenhága irányába. Vacsora és éjszaka a hajón (7 éj).

3. nap (jún. 15): Megérkezés Koppenhágába, majd a kikötés után fakultatív program Koppenhága csodáinak felfedezésére. A dán főváros történelmében és hagyományaiban is gazdag város. Legelőször felkeressük Hans Christian Andersen híres szobrát, a Kis Hableányt, majd rövid fotószünet a Gefion Szökőkútnál. Ezt követően meglátogatjuk az uralkodói rezidenciát, az Amalienbourg-ot. Autóbusszal folytatjuk tovább városnézésünket az Indre By történelmi városnegyedben. Itt áll a Rosenbourg Kastély, Stroget (Európa leghosszabb gyalogos sétálóutcája), a csodálatos városháza és a világhírű Tivoli kertek. Ezt követően szabadprogram a városközpontban, ahol átélhetjük a város egyedi atmoszféráját a számos kávézóval, bárral. Utolsó állomásunk a Christianborg Palota és a Királyi Reprezentációs Szobák. Visszatérés a hajóra, majd behajózás Hellesylt felé.

4. nap (jún. 16): Mai napunkat a tengeren töltjük, lehetőség a hajó felfedezésére, megismerésére, majd pihenés, szabadidő és szórakozási lehetőségek a hajó fedélzetén. 

5. nap (jún. 17): Megérkezés Hellesyltbe a  reggeli órákban, majd fakultatív kirándulás a Briksal gleccserhez. A kirándulás során legelőször megcsodáljuk a Hellesylt-vízesést, majd a Hornindalsvanet tavat. Ezt követően a Nordfjord szépségében gyönyörködünk, átkelünk Stryn, Loen és Olden falvakon. A kirándulás fénypontja a Briksdal gleccser.  A Briksdal-gleccser Norvégia egyik legszebb természeti látványossága, a Jostedalsbreen Nemzeti Parkban található és 1200 méter magasról ereszkedik alá a Briksdalen völgyön keresztül. Ez Európa legnagyobb gleccsere. A gleccser közelében található hegyi fogadóban ebéd. Útban a Geiranger-fjord felé alagutak és kilátópontok tarkítják utunkat, ahonnan a Flydal-szurdok szépségében gyönyörködhetünk. Visszatérés a hajóra Geirangerbe, majd behajózás Stavanger felé.

6. nap (jún. 18): Megérkezés Stavangerbe a déli órákban. Megérkezést követően fakultatív hajókirándulás a Lysefjordon. A program során lélegzetelállító panoráma tárul elénk, beleértve a híres Szószék-sziklát (Preikestolen) is, a különleges sziklaképződmény Norvégia egyik legnagyobb turistalátványossága. Visszatérés a hajóra és behajózás Kristiansand felé.

7. nap (jún. 19): Megérkezés a reggeli órákban Kristiansandbe, majd fakultatív program lehetőség Setesdal gőzmozdonyával. A hangulatos kirándulás során egy korabeli gőzvonaton járva ismerhetjük meg az igazi Norvégia hangulatát, mely visszarepít bennünket az időben. Elhagyva a kikötőt egy rövid autóbuszos utazással  jutunk el abba a régióba, ahol megcsodálhatjuk a rá jellemző tájat: tavak, dombok és tanyákkal tarkított erdők sorakoznak itt. Elhaladunk egy bájos kis városka Vennesla mellett is, majd a Venneslafjord-tó mentén folytatjuk utunkat Grovane állomása felé. Itt található az a vasútvonal, amely Oslót, a fővárost köti össze Stavangerrel. A Setesdal vasútvonalat 1896-ban indították el, és Kristiansandot Setesdal völgyeivel kötötte össze. A vonalat 1962-ben felfüggesztették, de egy 8 km-es szakaszt korabeli vasútként újra megnyitottak.  A Setesdalsbanen egy keskeny nyomtávú vasút Grovane és Røyknes között Venneslában. A vonal csak a nyári szezonban üzemel, ahol gőzvonatok közlekednek régi fakocsikkal. A vonal gyönyörű tájon halad az Otra folyóval párhuzamosan. A vonatozás alatt hidak, gátak, alagutak és hókamrák színesítik az utat. Utolsó megállónk Røyknes. Útközben elhaladunk egy víznyelő mellett is, amely a farönkök szállítására szolgált a folyásirányban, hogy aztán exportálják. Visszatérés a hajóra és behajózás Kiel felé.

8. nap (jún. 20): Ezt a napot ismét a tengeren töltjük, pihenés, szabadidő és szórakozási lehetőségek a hajó fedélzetén.

9. nap (jún. 21): Megérkezés Kielbe, a reggelit követően kiszállás, majd hazautazás Csehországon keresztül.  Tranzitszállás Prágában (1 éj).

10. nap (jún. 22): Reggeli után városnézés Prága óvárosában (Szent Miklós-templom, óvárosi városháza, óvárosi főtér, óratorony, Tyn-templom, lőportorony, Károly-híd). A városnézést követően hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Megérkezés Veszprémbe, az esti órákban. 

Helyi fakultatív kirándulások (EUR/fő): (a kirándulásokra csak itthon lehet befizetni!)
Figyelem: A kirándulásokra CSAK itthon lehet befizetni! Az összes fakultatív kirándulás a Costa hajótársaság szervezésében történik, irodánknak nincs ráhatása a programokban történő esetleges kisebb változtatásokra. A csoportot a Lovasi Tourist csoportvezetője kíséri a programokon a Costa hajótársaság helyi idegenvezetője mellett.
 
Program Felnőtt

Gyerek (11,99 évig)

Koppenhága csodái (kb. 6 óra) 90,00 EUR/fő 65,00 EUR/fő
Briksdal gleccser (kb. 8,5 óra) 180,00 EUR/fő 130,00 EUR/fő
Lysefjord (2,5 óra) 120,00 EUR/fő 90,00 EUR/fő
Vonatozás a Setesdal vonalon (kb. 3 óra) 110,00 EUR/fő 80,00 EUR/fő
2024.06.13 - 22.
Betelt

Felárak
Balkonos kabin felára
350 EUR/fő
Egyágyas kabin felár (Részletek)
420 EUR/fő
My Drinks italcsomag
260 EUR/fő
Gyermek pótágy kedvezmény(17,99 évig)
450 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény (3.-4. személy)
200 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit Kielbe (retúr)

- a 7 éjszaka szállást a hajón belső kabinban

- az 1-1 éjszaka szállást a Hannover környéki és a prágai szálláson félpanzióval

- a hajón teljes ellátást és korlátozott italfogyasztást (reggelihez fogyasztható italok: gyümölcslevek, kávé, tea, tej, víz)

- kikötői illetéket,

- idegenvezetőnk kíséretét,

- a hajón található szórakoztató- és sportlétesítmények használatát,


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP prémium biztosítást: 950 Ft/fő/nap

- az italfogyasztás egy részét (minden alkohol tartamú ital és bizonyos üdítőitalok)

- a kötelező borravalót a hajóút végén: felnőtteknek kb. 11 euró/fő/éj, gyermekeknek kb. 4-14 év között 6 euró/fő/éj

- a helyi fakultatív kirándulásokat (lsd. a program alján)

- a 3%-os útlemondási biztosítást.



Hasonló úticéljaink

Csoportos mediterrán tengeri hajóút Ibizával fűszerezve
Csoportos mediterrán tengeri hajóút Ibizával fűszerezve
1 449 EUR (584 179 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Csoportos mediterrán tengeri hajóút Szardíniával fűszerezve
Csoportos mediterrán tengeri hajóút Szardíniával fűszerezve
1 249 EUR (503 547 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Csoportos mediterrán tengeri hajóút a Kanári szigetekre
Csoportos mediterrán tengeri hajóút a Kanári szigetekre
1 999 EUR (805 917 HUF)/fő - től
Foglaljon most!