+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Svájc plusz, a természet bűvöletében

panoráma vonatozással a Gleccser expressz útvonalán

7 nap/6 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): hotel **** Innsbruck környékén,  festői környezetben, kényelmes, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban

Vierwaldstädtersee környékén (1 éj) és Leysin környékén (3 éj) : festői környezetben fekvő hotelek*** ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, telefon, kábel TV 


Ellátás

Svédasztalos reggeli és fakultatív 3-fogásos menüvacsora


Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Svájc egy kis ország az Alpok közepén csücsülve, így akárhol is állunk elképesztő táj vesz körbe bennünket. A képeslap látványhoz számos, gyönyörű tó is hozzátesz, melyeket főként a Heidi című film tett híressé. A tópartoktól az idilli, alpesi rétekig, a vízesésektől a szurdokokig, a gleccserektől a lélegzetelállító hágókig, Svájcban szó szerint minden természeti csoda fellelhető. A természeti csodák mellé fantasztikus gasztronómia is párosul, Vaud kanton-i borok, a gruyeresi sajtok és Svájc legrégibb csokoládéja, a Caller csokoládé méltón járulnak hozzá ahhoz az érzéshez, hogy ezt az országot NEM elég csak egyszer látni!!!

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.30-kor indul Veszprémből az OMV benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. A déli órákban megérkezünk a salzkammerguti tóvidék és Stájerország között található közel 3000 méter magas Dachsteinhez. Kabinos felvonóval megközelítjük a SkyWalk kilátót, amely számos élménnyel várja a látogatókat. Kihagyhatatlan látnivalója a Jégpalota és a pár éve épített, több száz méteres mélység felett átívelő függőhíd. Tovább utazás az Innsbruck környéki szállásunkra. (1 éj)

Figyelem: A program időjárásfüggő, rossz idő esetén az 1. és a 7. nap programja felcserélődhet!

2. nap: Reggeli után utazás tovább Svájcba. Utazás a Rajna völgyében Chur városáig, rövid szabadprogram. Ezt követően fakultatív kirándulás keretében kb. 4,5 órás vonatozáson veszünk részt Chur és Brig között a világhírű Glacier Expressel az Alpok festői vonulatai közt. A vonatozás első részében a Rajna szurdokban haladunk, ahol lenyűgöző sziklaformák szegélyezik a folyóvölgyet. Majd a zöldellő völgyek mentén feljutunk 2033 m magasra, ahol hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, virágzó rétek gazdagítják az utunkat. Ez Svájc egyik legszebb hegyi szakasza. Utunk során tipikus svájci településeket is érintünk, így többszáz éves fából készült házakban is gyönyörködhetünk. A Glacer Expresszel azért is különleges ez az útvonal, mert olyan helyeket is érintünk, amit autóbusszal nem tudunk bejárni. Brigtől autóbuszunkkal folytatjuk az utunkat  a Leysin- környéki szállásunkra (3 éj).

Figyelem: A fakultatív kirándulást  a Glacier Express vonaton már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

Katalógusunk szerkesztésének lezárásakor a helyjegyeket a júniusi csoportunkra a 2. osztályra, a júliusi csoportnál pedig az 1. osztályra kaptuk. Tapasztalataink alapján a Glacier Expressznél bármikor előfordulhat menetrend változás, még a fixen foglalt helyeink ellenére is. Ebben az esetben módosulhat a programok sorrendje, sőt, olyan is előfordulhat, hogy ugyanazon az útvonalon a panoráma vonat helyett normál, menetrendszerinti vonattal utazunk. A program semmilyen körülmények között sem marad el, valami megoldást mindig találunk az esetleges menetrend változások esetén is.

3. nap: Reggeli után a közelben fekvő GLACIER 3000 nevű gleccserhez látogatunk el. Svájc egyik legmodernebb felvonójával jutunk el a 3.000 m magasan fekvő gleccserhez. A látvány lenyűgöző, s emellett több különleges programot is kipróbálhatunk: bobozás vagy séta a gleccseren. A különleges élményt még azzal is fokozhatjuk, hogy a pár évvel ezelőtt átadott függőhidat, mely ugyancsak 3 000 m magasságban van, ugyancsak kipróbáljuk. Aki bátor, át is mehet rajta. A híd túloldalán lévő kilátóból pedig jó idő esetén még a Mont Blanc is látható. Kora délután ellátogatunk Svájc legrégibb csokoládégyárába, a La Maison Cailler-ba. A gyárbejárás során megtudhatják, hogyan került a csokoládé Európába, és hogyan finomították a terméket a svájciak. Egy kisméretű, de mégis meglepően nagy csokoládégyártó sort is megnézhetünk működés közben, a nagy Cailler boltban pedig a helyben termelt csokoládéból vásárolhatunk, míg egy kis kávézóban a csodálatos forró csokoládét is kipróbálhatjuk. Ezt követően a szomszédos dombtetőre épült középkori városkába Gruyeresbe látogatunk, mely várost 2000 m magas hegyek közt fekszik. Séta az óvárosban, majd látogatás egy sajtkészítő üzemben és múzeumban, ahol információkat kaphatunk a vidék kiváló minőségű sajtjainak készítésének fortélyairól. Az üzemben természetesen kóstolni és vásárolni is lehet.

4. nap:Reggeli után ellátogatunk Svájc egyik legérdekesebb történelmi emlékéhez, a Chillon vízivárhoz.  A vár a Genfi-tó keleti végében, teljes mértékben a tóra épült XI. században épült vár. A vár a Savoyai grófok és hercegek számára ideiglenes rezidenciaként szolgált. A vízivár egyik legérdekesebb része a vár alatti kamrák, ahova a Savoyai-ház uralkodói a legveszélyesebbnek ítélt politikai foglyokat láncoltatták, ahonnan csak a vizet és az eget kémlelhették. Ezt követően a francia Svájc második legnagyobb városával ismerkedünk, Lausanne-nal. A város a Nemzetközi Olimpiai Bizottság központja, ahol döntenek az Olimpiai Játékok színhelyeiről is. Séta az óvárosban, a Notre Dame Katedrális megtekintése után, szabadprogram, ill. lehetőség van Olimpiai Múzeum megtekintésére is. Visszafelé tartva a szállásunkra Aigle-nél megállunk egy tipikus Vaud kantoni borospincénél, ahol a borkóstoló mellett betekintést kaphatunk egy helyi (vaudi) borászat működésébe.

5. nap: Reggeli után indulunk tovább a Thuni-tó irányába, Thun-ban hajóra szállva egy órát hajókázunk Spiez-ig Svájc egyik legszebb fekvésű taván 3000-4000 m magas hegyek tövében. Ezt követően a Brünig-hágón áthaladva érkezük a 200 méter mély Aare-szurdokhoz, amelyet az Aare-gleccser alkotott több ezer év alatt.  A gyaloghidaknak és alagutaknak köszönhetően az egész szurdok gyalogosan is könnyedén bejárható. Aare-szurdok legkeskenyebb pontja alig több mint egy méter széles. A lenyűgöző, keskeny szurdokot egy mészkőrúd, a "Kirchet" hozta létre, amely megakadályozta, hogy az Aare kifolyjon a Grimsel területéről. Délután ellátogatunk a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútjával Luzern 2000 méter magas hegyére, a Pilatusra. Innen Svájc egyik legszebb panorámája tárul elénk, jó időben, szinte egész Svájc a lábunk alatt fekszik: a svájci dombok, falvak, 3000-4000 m magas havas hegycsúcsok, Luzern és Közép-Európa legcsodálatosabb fekvésű tava, a Vierwaldstättersee. Szállás a Vierwaldstättersee környékén (1 éj). 

6. nap: Reggeli után továbbutazás Luzern-Zürich-Winterthur útvonalon keresztül St. Gallenbe. A barokk katedrális és az egykori kolostorkönyvtár megtekintése, melyek az UNESCO világörökség részét képezik. Ezt követően a kora délutáni órákban könnyű sétát teszünk egy tipikus svájci hangulatú kisvárosban, Appenzellben. A várost az őt körbeölelő zöld alpesi dombok és a festett homlokzatú házacskái teszik különlegessé. Appenzell még mindig hordozza azt a különlegességet is, hogy Svájc egyetlen olyan kantonja, ahol még most is a főtéren történik a népgyűlés által a törvényhozás. A város hírneve a sajtgyára által még tovább nőtt, ahol 700 éves recept alapján állítják elő több hónapos érlelés után a híres: APPENZELLER-t. A városnézés után búcsut veszünk Svájctól. Tovább utazás az Innsbruck környéki szállásunkra. 

7. nap: Reggeli után hazautazás, útközben egy rövid séta a Salzkammerguti tóvidék egyik csodás fekvésű tavánál a Mondsee-nél. Megtekintjük az azonos nevű település főterén lévő plébánia templomot, illetve teszünk egy kis sétát a hangulatos, színesre festett házak között. Hazaérkezés Veszprémbe az esti órákban.

2024.06.05 - 11.
839 EUR  (338 109 HUF) /fő
2024.07.04 - 10.
839 EUR  (338 109 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
130 EUR/fő/6 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
180 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
100 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 6 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- az idegenvezető költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegy árát

- a fakultatív kirándulást a Glacier Express vonaton helyjeggyel együtt: 

                       - júniusi csoport 2 classe: 120 EUR/fő

                       - júliusi csoport 1 classe: 160 EUR/fő

- a 3%-os sztornóbiztosítást

Belépők (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): CHF/EUR/fő

Program
Felnőtt/fő
Dachstein
Sky Walk
51,00 EUR
Pilatus
Fogaskerekű (oda-vissza)
55,00 CHF
Aare-szurdok
belépő
10,00 CHF
Thun
hajókirándulás
20,00 CHF
Glacier 3000 
kabinos felvonó + függőhíd
nyári bob pálya/csúszás (választható)
55,00 CHF
6,00 CHF
Chillon vízivár Belépő + helyi idegenvezető 13,00 CHF
Lausanne
Helyi metró közlekedés a katedrálishoz
3,70 CHF
Olimpiai múzeum
14,00 CHF
Aigle
Borkóstoló
21.00 CHF
La Maison Cailler
Csokigyár látogatás
14,00 CHF
Gruyeres
Sajtgyár látogatás
6,00 CHF
St Gallen  kolostorkönyvtár 10,00 CHF

 Hasonló úticéljaink

Garda-tótól Milánóig
Garda-tótól Milánóig
579 EUR (233 331 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Nagy svájci körút
Nagy svájci körút
879 EUR (354 228 HUF)/fő - től
Foglaljon most!