+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Róma, az örök város plusz

- Tivoli szökőkútjaival és Castel Gandolfoval

7 nap/6 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszállásokon: oda:  Velence környékén (1 éj), vissza: Firenze környékén (1 éj):  hotel****, izlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hűtő. széf, wifi

Róma keleti részén (4 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ- WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hűtő, wifi


Ellátás

Reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora. 


Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

"Dobj be egy érmét a Trevi-kútba, és visszatérsz Rómába!" tartja a mondás. Nos, ez most sincs másképp. Ezt a programot elsősorban azoknak ajánljuk, akik újra fel szeretnék keresni ezt a csodálatos várost és még több időt szeretnének eltölteni Rómában. Ellátogatunk a mesés Villa d'Este parkba Tivoliba, ahol szemet gyönyörködtető látvány a mesés szökőkutak játéka, a gyönyörű zöld park és növények. Felkeressük továbbá a csodálatos Albanoi dombok között fekvő Gastel Gandolfot is, a pápai nyári rezidenciát, melynek csodálatos kertjét és belső termeit is megtekintjük.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OVM-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Délután rövid városnézés Velencében (Dózse palota (kívülről), Szent Márk tér és Bazilika (kívülről) Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) Tovább utazás a Velence környéki szállásra az esti órákban (1 éj). 

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Megérkezés az olasz fővárosba a kora délutáni órákban. Helyi magyar idegenvezetõnkkel legelőször az antik Róma területére látogatunk el, ahol felkeressük a híres császárpalotákat a Palatinus dombon, majd az ókori Róma leghíresebb terét, a Forum Romanum-ot tekintjük meg. Végül felkeressük a világ legnagyobb amfiteátrumát, a Colosseumot (kívülről), ahol egykor véres állathajszák és gladiátorküzdelmek folytak. Szállás elfoglalása Rómában (4 éj). 

Figyelem: A Palatinus+Forum Romanum kombinált jegyet már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

3. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetõnkkel látogatást teszünk a Vatikán területén, ahol a világ legnagyobb székesegyházát, a Szent Péter Bazilikát tekintjük meg, mely több nagy remekművet (Pieta, Szent Péter ülőszobra, Baldachin, stb.) tartalmaz. Ezt követően séta a gyönyörű reneszánsz és barokk belvárosban (Popolo tér, Spanyol lépcső, Trevi-kút), majd a déli órákban szabadidő, vásárlási lehetőség. Folytatjuk sétánkat a Velence térre. Itt áll a híres Victor Emanuelle-emlékmû és mögötte Róma büszkesége a Capitolium tér.  Délután a falakon kívüli Szt. Pál Bazilikát tekintjük meg.  A hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Ez a hely Pál halálakor az Ostia felé vezető úton, a városfalakon kívül esett, innen származik a bazilika elnevezése.

4. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetőnkkel Róma további bazilikáit keressük fel, legelőször a legszebb Mária templomához, a S. Maria Maggiore-templomhoz látogatunk, majd a Lateráni Szt. János Bazilika illetve Szent Lépcsõ következik. Ezt követően folytatjuk a barokk Róma megtekintését (Navona tér, Pantheon), majd szabadidő, vásárlási lehetőség.

5. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetőnkkel az Albanoi hegyek lábánál fekvő Castel Gandolfoba látogatunk, ahol a pápák 400 éve a nyarakat töltötték. Látogatás a pápai villában, ahol csodálatos festmények, liturgikus öltözékek, személyes emléktárgyak, érdekességek figyelhetők meg, többek között a pápai lakosztály legbensőbb helyiségei, a hálószoba, a könyvtár és a magánkápolna is. Ezt követően Tivoliba látogatunk. Az itt található Villa d'Este az itáliai késő-reneszánsz építészet remekműve. Mesebeli szökőkútjai Liszt Ferencet is megihlették. Mintha csak egy mesevilágba csöppennénk - árnyas fák, lugasok és lila akáccal futtatott loggiák, rengeteg szökőkút, vízköpő, hidraulikus orgona, rafináltan elhelyezett szobrok, bájos mesterséges grották és az ókori antikvitást dicsérő nimphaeumok. A Villa d'Este - mint a reneszánsz építészet és az itáliai reneszánsz kerttervezés kimagasló példája - 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. 

Figyelem: a Castel Gandolfo-i Apostoli Palota belépőjegyét és Tivoliban a Villa d'Este belépőjegyét már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

6. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Séta a hangulatos középkori házak között, melyek minden szeglete csupa érdekességet rejt. Megtekintjük az impozáns dómot (kívülről) és keresztelõkápolnát (kívülről), a Piazza della Signoria teret, a Palazzo Vecchiot és megcsodáljuk az előtte álló Dávid szobrot, majd kisétálunk az Arno folyóhoz és a Ponte Vecchiohoz. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik megtekinteni a világhírû Uffizi képtárat. Szállás Firenze környékén (1 éj). 

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

7. nap: Reggeli után  hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OVM-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.05.10 - 16.
699 EUR  (281 690 HUF) /fő
2024.09.27 - 10.03.
699 EUR  (281 690 HUF) /fő

Felárak
Felnőtt pótágy kedvezmény
10 EUR/fő
Egyágyas felár (Részletek)
180 EUR/fő
Félpanziós felár
130 EUR/fő/6 vacsora

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 6 éjszaka szállást reggelivel

- a felsorolt programokat

- az idegenforgalmi adót

- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit Rómában és Firenzében

- Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyét


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegy árát

- Rómában, a Palatinus és a Forum Romanum belépőjegyét foglalási díjjal: 25,00 EUR/fő

- Castel Gandolfoban, az Apostoli Palota belépőjegyét foglalási díjjal: 35 EUR/fő

- Firenzében, az Uffizi képtár regisztrációját: 5 EUR/fő  (belépőjegy helyszínen fizetendő)

- Tivoli - Villa d'Este belépőjegy foglalási díjjal: 20 EUR/fő

- a 3%-os sztornóbiztosítást

Helyszíni belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

 

Program

Felnőtt (EUR/fő)
Velence Hajójegy (retúr) 20,00
Róma Szent Pál katedrális kerengője 3,00
Santa Maria Maggiore Bazilika regisztráció 2,00
Firenze Uffizi-képtár tárlatvezetéssel  45,00
  18 év alatt vezetéssel 20,00

 Hasonló úticéljaink

Velence, a lagúnák városa és a Wörthi-tó
Velence, a lagúnák városa és a Wörthi-tó
359 EUR (144 673 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Róma, az örök város
Róma, az örök város
649 EUR (261 541 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Toszkána és Umbria kincsei
Toszkána és Umbria kincsei
519 EUR (209 152 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Garda-tótól Milánóig
Garda-tótól Milánóig
579 EUR (233 331 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
829 EUR (334 079 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
889 EUR (358 258 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Puglia - az olasz csizma féltve őrzött kincse
Puglia - az olasz csizma féltve őrzött kincse
729 EUR (293 780 HUF)/fő - től
Foglaljon most!