+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Marokkó - A királyi városok nyomában

8 nap / 7 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! VÉGIG MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Casablancán (1 éj), Rabatban (1 éj), Fezben (2 éj), Marrakeshben (3 éj): Hotel**** igényesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdő/WC, telefon, légkondicionálás, SAT-TV


Ellátás

Félpanzió (Svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora - Rabatban háromfogásos menüvacsora)


Utazás

Az Austrian Airlines menetrendszerinti közvetlen repülőjáratával Bécs - Marrakesh - Bécs útvonalon. Marokkóban a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Előzetes menetrend: 

OS899  29APR  VIE-RAK  10:15 13:20
OS900  06MAY  RAK-VIE  14:20 19:25 


Transzfer lehetőség

Veszprém - Sárvár - Szombathely- Bécs és vissza útvonalon

Marokkót a csodák és az ellentétek országaként említik. Nagy uralkodók harcoltak érte, dinasztiák örökölték, minden idők bölcsei, építészei, festői, kézművesei és szobrászai építették hatalmas palotáit, mecseteit, kertjeit, Korán-iskoláit. A "legnyugatibb Kelet" országa, az "arab Nyugat", mese, romantika, egzotikum keveredése. Utunk során megismerkedünk a varázslatos királyi városokkal, az Atlasz-hegység hófödte csúcsaival, cédrus erdőkkel és a homoksivataggal. Fantasztikus érzés lesz megismerkedni a Kelet rejtelmeivel, Humphrey Bogart Casablancájával, a tündöklő Marrakesh-sel és megannyi más meseszerű látnivalóval.

Program:

1. nap: Elutazás Bécsből Marrakeshbe közvetlen, menetrendszerinti repülőjárattal. Megérkezésünk után folytatjuk utunkat a legnagyobb és legismertebb város, Casablanca felé. Körutunk első állomásaként megismerkedünk a hófehér, óceán-parti metropolisszal. Felkeressük az V. Mohamed teret, az Egyesült Nemzetek terét, végigsiklunk az Anfa negyed villái között. Szállás és vacsora Casablancában (1 éj).

2. nap: Reggeli után folytatjuk városnézésünket Casablancán. Meglátogatjuk az egyetlen belülről is megcsodálható mecsetet, a II. Hassan király nevét viselő Nagymecsetet. Ezt követően tovább utazás az első királyi városunkba, Rabatba, mely ma a királyság fővárosa. Rabat legszebb látványossága a 12. századból megmaradt egykori mecset körzet V. Mohammed légiesen szép mauzóleumával. Bejárjuk az Oudajjai Kasbah zegzugos utcáit is, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szállás és vacsora Rabatban (1 éj).

3. nap: Reggeli után tovább utazunk Meknesbe. Útközben megállunk Afrika egyik legépebben megmaradt romai városánál, Volubilisnél. A déli órákban érkezünk a második királyi városba, Meknesbe. Meknes beceneve a Marokkói Versailles. XIV. Lajos kortársa és csodálója hasonló birodalmi palotarendszer kiépítésben dolgozott, mint példaképe. S bár a terv nem sikerült az elképzelés szerint, a királyság legnagyobb egykori istállója, magtára és elképesztő győzelmi kapuja mai napig megtekinthető. Tovább utazás Fezbe, szállás, vacsora (2 éj). 

4. nap: Reggeli után szabad program és pihenés, vagy fakultatív kirándulás Fezben. Harmadik királyi városunk a tudás, a mesterségek és a keleti életmód legtipikusabb példája. Őrizik is féltve minden sikátorát, palotáját. Bemegyünk a középkori Medina mélyére, rácsodálkozunk a helyi építészet díszeinek gazdagságára. Felkeressük a zsidó negyedet, egy Korán iskolát, körbe sétáljuk a Karaouin mecsetet és a világ egyik legrégibb egyetemét. Délután megismerkedünk a középkorból fennmaradt mesterségekkel. Garantált időutazás! Visszatérés a szállásra. 

5. nap:  Reggeli után utazás Marakesh-be. Érkezés a délutáni órákban. Átadjuk magunkat a megérdemelt pihenésnek. Szállás, vacsora Marrakeshben (3 éj).

6. nap: Reggeli után a negyedik királyi városunk, Marrakesh látnivalóiban gyönyörködünk. Az egyszerre berber, francia és arab egzotikus jegyeket magán viselő királyi várost méltán tartják Marokkó legigazibb és egyben legelegánsabb pontjának. Megismerkedünk a városfalak mentén 5 különböző negyeddel, s már ezen a napon csodás felvételeket készíthetünk a Koutoubia Mecsetről. Bejárjuk a Medina minden zegét-zugát. Járunk a Jemma el Fna téren, a híres mesemondók fórumán. Felkeressük a legendás Saadi dinasztia sírjait és sétálunk a Bahia Palota falai között. Visszatérés a szállodába.

7. nap: Reggeli után Marrakesh ikonikus kertjeit keressük fel. Meglátogatjuk az olajfáiról es víztároló medencéjéről híres Menara kertet és a világhírű Yves Saint Laurent villa kertjét, a Majorelle-t. Délután szabadidő, lovaskocsizási és vásárlási lehetőség. Visszatérés a szállásra.

8. nap: Transzfer a repülőtérre. Hazautazás az Austrian Airlines közvetlen, menetrendszerinti járatával Bécsbe.

2024.04.29 - 05.06.
1 599 EUR  (644 381 HUF) /fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
300 EUR/fő
bécsi reptéri transzfer (retúr)
70 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- a repülőjegyet és a kinti autóbusz költségeit 

- a repülőtéri illetéket

- a 7 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat belépőkkel, kivétel Nagymecset és Mayorelle-kert

- az idegenvezető és a helyi kísérő költségeit

- szállodákban az idegenforgalmi adót és a hordár szolgálatot

- a kötelező helyi borravalót


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 950 Ft/fő/nap

- a bécsi reptéri transzfert: 70 EUR/fő (retúr)

- a fakultatív kirándulást Fez városába: 100 EUR/fő

- a 3%-os sztornó biztosítást

 

Belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak):  EUR/fő

Casablanca  Nagymecset és Marrakesh Majorelle kert        60 EUR

 Hasonló úticéljaink

Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
1 419 EUR (571 843 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Újabb csodák Dubaiban és az Egyesült Arab Emirátusokban
Újabb csodák Dubaiban és az Egyesült Arab Emirátusokban
1 379 EUR (555 723 HUF)/fő - től
Foglaljon most!