+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Velence, a lagúnák városa és a Wörthi-tó

kirándulással a Dolomitokhoz

5 nap / 4 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Lido di Jesolo-ban: Hotel***-ban, egyszerűen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, wifi 

Ellátás
Bővített kontinentális reggeli svédasztalon, illetve 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Velence a világ legkülönlegesebb és egyik legszebb városa. Ezt a tényt éppoly nehéz megcáfolni, mint amennyire nehéz a város kulturális örökségének szépségeit leírni. Velencének ma is számos arca van: melankolikus, ködbe burkolózó, vidám és napsütötte, csodálatosan szép, de sok helyütt kikezdte az idő vasfoga. Tôle mindössze karnyújtásnyira valahol az Alpok csúcsai között, Észak-Olaszországban van egy hegycsoport, melynek neve a sziklamászóktól, a túrázókon és a fotósokon át, a magas hegyek minden szerelmesének szívét megdobogtatja: ez a Dolomitok. A napnyugtakor rózsaszínben pompázó falak, tavak vizében tükrözôdô kôcsipkék, bástyaszerû tornyok mesébe illô világa ez. Riválisa a szomszédságában fekvõ Ausztria riviérájának is nevezett Wörthi-tó, mely Karintia egyik legkedveltebb tava. Olyan kedvelt üdülôhelyekkel rendelkezik, mint a pazar villáiról népszerû Velden, a gyönyörû fekvésû Pörtschach és az egykori zarándokhelyként ismert Maria Wörth, a félszigeten magasodó két templomával. Erre a csodálatos vidékre invitáljuk Önt, jöjjön velünk és kerüljön közelebb Velencéhez, a hegyekhez s a tavakhoz testileg és lelkileg is.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül, a Wörthi-tó mentén Klagenfurtba. Karintia fõvárosa a XVI. században élte fénykorát, a történelem során többször is leégett város ma is számos remekművet őriz. Mindig korszerűen épült újjá, jelképe a fõtéren található hatalmas sárkányszobor, a Lindwurmbrunne, mely a város misztikus keletkezésére utal. Séta a városban, a Tartományi Székház ill. a Szt. Egyed-plébániatemplom megtekintése, majd ellátogatunk a Minimundusba, ahol a világ leghíresebb épületeinek 1:25 méretû kicsinyített másaiban gyönyörködhetünk. Továbbutazás az osztrák és az olasz Alpok csodálatos tájain keresztül Olaszországba, szállás Lido di Jesoloban (4 éj).

2. nap: Reggeli után pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a Dolomitok csodálatos világába. Utunk elôször Pieve di Cadorébe vezet, Tiziano szülõvárosába, ahol megtekintjük a híres festõ szülõházát. Utunkat a több ezer méteres hegyóriások között folytatjuk, és a páratlan szépségû tengerszemhez, a Misurina-tóhoz utazunk. Továbbutazás egy csodálatos alpesi panorámaúton a 2 320 m magasságban fekvõ Auronzo menedékházhoz (megfelelõ idõjárás és útviszonyok esetén). Délután utunk Cortina d’Ampezzóba vezet, mely világhírû üdülôhely, Olaszország legnagyobb forgalmú téli sportcentruma, az 1956-os téli olimpiai játékok helyszíne. A város minden pontjáról fantasztikus kilátás nyílik a 3000 méteres dolomitóriásokra.

3. nap: Reggeli után utazás Punta Sabbioniból Velencébe bérelt hajóval. Velence olyan város, melynek történelme és szépsége mindenkit rabul ejt, varázsa abban rejlik, hogy itt egységes egészben találjuk a letûnt századok legszebb városát. Megérkezésünkkor gyalogos városnézésre kerül sor, Velence legjelentõsebb mûemlékeit tekintjük meg. (Dózse palota, Szt. Márk tér és –bazilika, Campanile, Sóhajok hídja, Rialtó stb.), majd szabadprogram. Délután kirándulás bérelt hajóval a két csodálatos lagúnaszigetre, Muranóba és Buranóba. Murano szigetén bepillantást nyerhetünk a velencei üvegfújó mesterek féltett világába, majd továbbhajózva Burano szigetére megismerhetjük a világhírû csipkekészítés fortélyait.

4. nap: Egész napos szabadprogram, pihenés, fürdés a tengerparton.

5. nap: Reggeli után hazautazás Ausztria csodálatos tájain keresztül, a Wörthi-tó partján. Útközben rövid pihenô és séta az osztrák riviéra legelegánsabb és legfelkapottabb városában, Veldenben. Ezt követõen a tó legszebb pontján épült Maria Wörthöt tekintjük meg, mely kisváros a tóba nyúló félsziget végén elhelyezkedõ plébániatemplomairól híres. Jó idõ esetén látogatás az újjáépített 919 m magas Piramidenkogelhez, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környezõ hegyekre és tavakra. Hazautazás, majd érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.06.05 - 09.
359 EUR  (144 673 HUF) /fő
2024.09.14 - 18.
359 EUR  (144 673 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
40 EUR/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
79 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
12 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 4 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a fakultatív kirándulás árát a Dolomitokba: 40 EUR/fő + belépők 
- a belépődíjakat és a hajójegy árát
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 

Belépők (EUR/fő)
(az árak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak)

Klagenfurt Minimundus 18,00
  6-15 éves korig* 8,00
Dolomitok Tiziano szülőháza 4,50
Velence-Murano-Burano hajójegy (retúr) 30,00
Velence Dózse palota 30,00
  gyerek 14 éves korig/diák 15-25 éves korig/65 év felett* 15,00
Wörthi-tó Pyramidenkogel kilátótorony (jó idő esetén) 13,00
  6-15 éves korig* 8,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* a kedvezmény igénybevételéhez útlevél/vagy személyi igazolvány, ill. diákigazolvány szükségesHasonló úticéljaink

Róma, az örök város
Róma, az örök város
649 EUR (261 541 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Párizs és Versailles
Párizs és Versailles
699 EUR (281 690 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Prága és a dél-csehországi kastélyok
Prága és a dél-csehországi kastélyok
359 EUR (144 673 HUF)/fő - től
Foglaljon most!