+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék

a keukenhofi tulipánparkkal

8 nap / 7 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Darmstadt környékén fekvő hotel***, ízlésesen berendezett, 2 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Belgiumban (3 éj): Brüsszel környékén fekvő hotel***, ízlésesen berendezett, 2 ágyas szobákban, fürdô-WC, telefon, Sat–TV
Hollandiában (2 éj): Amszterdam környékén fekvő hotel*** ízlésesen berendezett, 2 ágyas szobákban, fürdô–WC, telefon, Sat–TV

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

„Három kis ország Nyugat-Európa szívében. Kicsik ugyan, de mégis HATALMASOK” – röviden így lehetne a Benelux-államokat jellemezni. Csatornákkal átszelt ódon kis városok és csupa üveg ipartelepek, forgalmas világkikötôk és kis halászfalvak, gótikus katedrálisok és kereskedôházak, nyüzsgô üzletutcák és álmodó grachtok, múzeumok, facipôk és szélmalmok, homokdûnék, moseli bort termô szôlôhegyek, flamandok és vallonok, szigetlakó frízek és sajátos németet beszélô luxemburgiak. Érdekes városok, tájak, emberek, szokások. Ennyi minden mást, újat, érdekeset nyújt az utazás a Benelux-országokban: Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián és Németországon keresztül rövid pihenôkkel. Tranzitszállás Németországban (1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás a festôi Közép- Rajna vidékén. Utunk elôször Rüdesheimbe vezet, ahol egy hajókirándulás során, meseszép tájba illeszkedô romantikus várakban, kastélyokban gyönyörködhetünk. Majd ismerkedés Luxembourggal, melyet Észak Gibraltárjának is neveznek. Délután átkelés az Ardennek erdô borította vidékén, Belgiumba.  Szállás Brüsszel környékén (3 éj).

3. nap: Reggeli után látogatás a Napóleon bukását jelentô waterlooi csata emlékhelyére. Ezt követően Brüsszel, az egyesült európai fôváros nevezetességeinek felfedezése (Királyi Palota, Parlament, Manneken Pis, Grand Palace, Mini Europa park, stb.), illetve kirándulás Laeken városrészbe, ahol a csoport a Heysel stadiont, az Atomiumot és a Kínai pagodát nézi meg. A látnivalók megtekintése után szabadidõ, vásárlási lehetõség.

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Flandria két gyöngyszemének, Gent és Brugge mûemlékeinek gazdag paradicsomába. Délelôtt barangolás az Észak Firenzéjének is nevezett Gent nevezetességei között. A középkor egykor leggazdagabb és legerősebb európai városa valaha az Alpoktól északra fekvő területek második legnagyobb városaként létezett, Párizs után. A gazdag történelmi múlt hatásai máig jól láthatóak, és megtekinthetőek az impozáns templomok és gazdag kereskedőházak felkeresésével. Az egész városközpont is ebben a hangulatban lett helyreállítva, így egész Gent egységesen, egy virágzó késő-középkori városként él és lélegzik. Délután látogatás a csatornákkal átszôtt, Velence lagúnáit idézô Brugge-be, mely egykor egész Flandria fôvárosa volt. Lehetôség nyílik egy hangulatos hajókirándulásra is a csatornák világában. Ezt követôen szabadprogram, vásárlási lehetőség. Figyelem! A fakultatív kirándulást már jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után látogatás Mercator és Rubens városában, Antwerpenben, Belgium második legnagyobb városában. Ma Európa egyik legnagyobb kikötôvárosa, gyémántmûvessége pedig világhírû. A 16. századi gazdag kereskedők és manufaktúrák házai ma is jól tükrözik gazdagságát. Délután látogatás a keukenhofi tulipánparkba, melyet a világ legnagyobb virágoskertjének neveznek. A 32 hektárnyi területű parkban 7 millió virághagymát ültetnek el, a tavasz valamennyi hirnökeként megtaláljuk itt az illatozó jácintot, színpompás krókuszt, nárciszt, rhododentront  és természetesen a jácintot, melyből évente több mint 100 fajtát csodálhatunk meg.  Végül Amszterdamba utazunk.  A 60 csatornával és 90 szigeten épült város méltán érdemelte ki az Észak Velencéje nevet. Séta a belvárosban (Damm, Királyi Palota, stb.) illetve lehetőség nyílik egy kellemes sétahajókázásra a csatornákon. Szállás Amszterdam környékén (2 éj).  Figyelem: az amszterdami sétahajókázás- és a keukenhofi tulipánpark belépőjegyét már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott helyek)!

6. nap: Reggeli után a tengerparti kisvárosba, a népviseletéről és halászairól híres festői kisvárosba, Vollendamba utazunk. Ezt követően látogatás egy klumpakészítő műhelyben és egy sajtkészítő üzemben illetve rövid fotószünet egy szélmalomnál. Délután látogatás Amszterdamban a Rijks múzeumban, majd séta a virágpiacra illetve rövid szabadidő a belvárosban. Figyelem: a Rijks múzeum belépőjegyét már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott helyek)!

7. nap: Reggeli után látogatás Delftbe, melyet Hollandia egyik gyöngyszemének neveznek. Igazi látványosságot a várost átszelő sok-sok csatorna jelenti, illetve innen származik a hagyományosan kézzel festett kék fajansz, mely Delfnek világhírt teremtett. Ezt követôen látogatás Goudába, Hollandia egyik legragyogóbb kisvárosába (városháza, fôtér, mázsaház). Továbbutazás Németország felé rövid pihenôkkel. Tranzitszállás Németországban (1 éj).

8. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián át rövid pihenôkkel, érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Figyelem! A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

2024.04.18 - 25.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
190 EUR/fő/7 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
200 EUR/fő
Felnőtt pótágy felár
100 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 7 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót
- az idegenvezető költségeit
 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegy árát
- a fakultatív kirándulást Gent-Brugge-be: 65 EUR + belépők
- a Rijks-múzeum belépőjét: 25 EUR/fő
- az amszterdami sétahajókázást: 20 EUR/fő
- a keukenhofi tulipánpark belépőjegyét: 22 EUR/fő
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 

Helyszíni belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Rajna-völgy Sétahajókázás 20,00
Waterloo Oroszlános emlékmű 23,00
Brüsszel Atomium + Mini Europa  31,50
  Atomium 16,00
  Mini Europa  19,00
Gent Katedrális (Van Eyk-kápolna) 12,50
Brugge Sétahajózás a csatornákon 10,00
Antwerpen Katedrális 10,00
Gouda Katedrális 9,00

 Hasonló úticéljaink

Párizs és Versailles
Párizs és Versailles
699 EUR (281 690 HUF)/fő - től
Foglaljon most!